Isolering pågår

Allmänt / Permalink / 2


I dag har det varit full fart på bygget. Jag har isolerat hela dagen; blev måttligt less på sprätta isoleringsplast (ändå är det kvar fulla köket med isolering). Nu är det bara köksytterväggen kvar :-). Sambon har satt upp de sista utegipsskivorna som fattades längst upp på ytterväggen till vardagsrummet. Om ni trodde att isoleringen sedan är klar, så trodde ni fel. Alla väggar ska plastas in och ett tunnare lager med isolering ska sedan på. Det är nya byggnormer från och med jan -09. Och eftersom jag är så frusen av mig är det lika bra att följa dem redan nu ;-) De nya byggnormerna säger också att vi måste ha en ventilationsanäggning . Så min nattsömn är förstörd. Jag kan inte ens sova om jag hör en klocka ticka...Vet inte hur jag ska lösa detta...

Tillbaka till 40-talet

Allmänt / Permalink / 4


Kl. 04.30 hade jag legat vaken en timma och kämpat emot för att slippa gå upp på toaletten. Men det var lika bra att ge upp, för att kanske sen kunna somna om istället. Så på med morgonrocken och termosskorna och ut i djupsnön. Jag tror det hade snöat 2 dm. Halkbekymren var som bortblåst, och jag till och med stannade ute extra länge (i morgonrock!) och bara njöt av den vackra naturen. Det var som att befinna sig mitt i ett sagolandskap, med all denna snö på träden. 3 timmar senare var det dags för toalettbesök igen. Då var sagan slut. Kolsvart på toaletten. Hur skulle jag ta på mig linserna nu...? Vidare till köket, lika mörkt där. Jaja, kunde de leva utan ström och gå på utedass på 40-talet ska väl jag klara av det också. Jag ger inte upp så lätt. Famlade fram ingredienserna till min smoothie. På med mixern. Hahaha! Tur att jag allafall kan skratta åt mig själv! Tror inte de hade nån elektrisk mixer på 40-talet. Och speciellt inte en som fungerade när det inte fanns ström. Nä, ner till sambon, som fick fixa fram en säkring. Upp till smoothien igen, in med den i en flaska (får drickas i bilen på väg till jobbet istället). Backa ut bilen. Stopp i dag igen. För mycket snö. Sambon tycker jag ska gå utbildning i att köra bil. Jag tycker jag ska ta in på hotell.

Nu blir det julfirande med familjen några härliga dagar. Jag kommer att njuta varje sekund jag ska på toaletten eller äta eller duscha.

Jag är jättetacksam över alla som följer min blogg och över alla kommentarer jag får, det är så kul att läsa! Till alla bloggläsare; en riktig GOD och SKÖN JUL till er alla!Efter regn kommer sol (eller förhoppningsvis snö)

Allmänt / Permalink / 2


I morse var det nära till tårarna...Efter att ha lyckats tagit mig upp ur sängen (efter 3 dagars feber och superförkylning), var det desto svårare att ta sig upp till köket....det gick inte att gå ute. Svinhalt. Självklart halkade jag och landade på en sten. Tålamodet tog slut. Det är påfrestande nog som det är, att gå utomhus så fort man behöver gå på  toaletten eller få sig nått i magen...Arg som ett bi rusade jag, (masade jag) ner till sambon som låg och sov, och ville att han skulle sanda. Men han tyckte inte det var hans fel att det blivit plusgrader ute. Nej, självklart inte. Men sjuk som jag är och skulle i väg på jobb, behövde lite hjälp. Annars tar jag in på hotell sa jag. Inte tog jag mig upp till vägen med bilen heller, det var bara att backa ner igen och rusa (masa) till sambon igen...Väl på jobbet kände jag mig friskare allafall. Orken var tillbaka och halsen mådde bra! När jag kom hem var det sandat överallt, tänt mashaller och ljus och middagen stod på spisen. (Så jag inte skulle behöva flytta in på hotell ;-)

För hålla peppen uppe ska vi åka upp till fjällstugan över nyår, för att få lite omväxling till vårt spartanska boende och i januari har vi bokat in en hotellweekend till Sundsvall. Då ska vi gå på Ikea och kika på kök och kolla in ett nytt ställe i Birsta där de säljer billiga, designade vitvaror. Jag längtar...

Tålamod är den bästa medicinen

Till top