Hall

Hall / Permalink / 1


Hittade dessa superfina saker hos Perlan Living, som jag vill ha i hallen. Både kudden och tidningsstället var slut i lager, så jag hoppas verkligen att de kommer in igen! Men en beställning på posters blev det allafall!

Nu tändas tusen juleljus

Allmänt / Permalink / 1


Lika snabbt som adventstaken åkte fram, åkte den tillbaka igen...Det blev inte alls så mysigt som det brukar bli. Det blev alldeles för starkt ljus till vår lilla skrubb. Jag är en riktig julfan och tycker julen är jättemysig och längtar lika mycket varje år till att få plocka fram pyntet. Men i år får jag hålla tillgodo med att mötas av ljusmys när jag kommer hem från jobbet (tacka vet jag timer!) och fram till nästa år får jag inspireras av bilder från Cultdesign och drömma mig bort till nästa jul (ser redan framför mig svart adventstake, STOR svart julstjärna i fönstret och förstås svarta julgransbollar...)


Nya fönsterkonstruktioner

Huset / Permalink / 2


Efter att stommen kommit upp, är jag inte helt nöjd med hur fönstren kommer att se ut på respektive gavel (det kommer att bli två likadana gavlar). Enligt ritningen skulle fönsterpartierna se ut som alternativ 2, men det är en sak att se det på ritningen och en annan att se det i verkligheten (får skylla mig själv som inte har mätat och stegat upp efter ritningen). Jag tycker triangelrutorna blir för kantiga och att det blir för mycket väggyta på sidan om respektive glasruta. Jag har nu tänkt om och tror alternativ 1 blir snyggare. Det hade vi redan som förslag när vi gjorde ritningen (fast då alla fyra rutor lika breda), men tyckte då att det skulle bli för "plottrigt". Nu kan vi även göra två sidorutor i samma storlek som de yttersta rutorna i varje hörn i vardagsrummet. (Har tidigare funderat över om vi ska ha breda eller smala rutor där)
Till top