Sommarrea och Sommarlov

Albin, Barnrum / Permalink / 0
Påslakan och örngott för lässtunder till Albin, för sommarpeng
 
Hejsan!
 
Nu rear butikerna för fullt, och jag brukar som vanligt så här års, passa på att fynda lite sommarvaror medan det ännu inte är så utplockat och man kan hitta riktigt fina saker, till finfina priser. Även vädret skulle behöva reas ut ;-) In med lite nytt, fräscht och härlig temperatur önskas. Har även fyndat lite sommarkläder till gossarna inför nästa år.
 
 
 
Den blomstertid nu kommer, är nu här!! Årets roligaste tid. Och jag får nästan än tår i ögat av nostalgi, när jag hör Idas sommarvisa och jag minns när den sjöngs på mina skolavslutningar och jag visste att en låååång och härlig ledighet låg framför mig. Och nu är den här, ledighet och förväntan tillsammans med familjen, ligger i startgropen :-)
 
"Titta mamma, vattnet badar!"  (Jag och Albin leker på stranden ;-).

"Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nå´n sätter fart
på sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart.
Jag gör så att blommorna blommar, jag gör hela kohagen grön,
och nu så har sommaren kommit för jag har just tagit bort snön.

Jag gör mycket vatten i bäcken så där så det hoppar och far.
Jag gör fullt med svalor som flyger och myggor som svalorna tar.
Jag gör löven nya på träden och små fågelbon här och där.
Jag gör himlen vacker om kvällen för jag gör den alldeles skär.

Och smultron det gör jag åt barna för det tycker jag dom ska få
och andra små roliga saker som passar när barna är små.
Och jag gör så roliga ställen där barna kan springa omkring,
då blir barna fulla med sommar och bena blir fulla med spring."

Idas sommarvisa

Grått sommarhus

Kök, Sovrum, Vardagsrum / Permalink / 1
 
 
 
Hejsan!
 
Detta fina sommarparadis är till salu i Stockholmsskärgård via Fantastic Frank. Nu är jag inte intressead över att köpa det ;-) Men däremot grå tapeter skulle sitta fint ;-) Vardagsrummet? Köket? Både och? Nej, jag vet inte. Det är som vanligt, när jag hittar något som är fint vill jag ha det överallt ;-) I morgon är sista arbetsdagen, sedan är hela familjen lediga ett tag. Vi ska lägga upp det så, att vi gör en liten utflykt på dagarna och sedan "jobbar" hemma några timmar. Skojsigt, skojsigt. Vi har som sagt som mål att färdigställa carporten och altanen/verandan på framsidan.  Sedan fick vi bakslag på gräsmattan, den har inte riktigt tagit sig överallt och behöver komplement sås. Och vattnas...

Sommarhus i skärgården

Röhsska museet

/ Permalink / 0
 
 
 
 
 
Goddag!

Eftersom det kalla vädret fortsätter, gör jag det samma ;-) Fortsätter få ordning här hemma... Fast det kan man inte se på blommorna ;-) De är från midsommar och skulle behöva bytas ut. Äntligen fick jag upp affischerna från Röhsska museet. Tycker om när man för en billig peng, kan förnya/förfina. De kostar endast 120:-/st Fast jag är inte klar än ;-) Mer tavlor ska upp på de kala, vita väggarna... Får se vad jag hittar på för skojsigt med grabbarna idag. Måste lämna tillbaka Melvins babyskydd som vi hyrt av NTF. Men det tycker nog inte de är så roligt ;-) Så jag ska hitta på något som de tycker om också.
Till top