Yttersjödrömmar

Huset / Permalink / 1
image25
Jag och min sambo har köpt en fastighet i Yttersjö, 1,6 mil söder om Umeå. På tomten i dag finns det 2 stugor (den mindre kallar vi "strandhuset"), ett båthus och ett "kaninhus", samt en brygga. I sommar river vi den större stugan, för att ge plats åt det nya huset. Under tiden vi bygger bor vi i "strandhuset". Därefter rivs "strandhuset" (för den skymmer utsikten mot sjön) och bygger upp ett nytt "strandhus" på en annan sida av tomten. Alternativet är att det nya strandhuset byggs först för att sedan kunna bo där istället, under tiden vi bygger. Vi ska samråda med snickaren vad som blir bäst att göra. Vi ska anlita en snickare som gör grunden och stommen åt oss. Resten skall vi göra själv (förutom el och VVS).

Tvättstugedrömmar

Tvättstuga / Permalink / 0
image22
Eftersom vi går och väntar på att handläggningen av vårt bygglov skall bli färdigt (tar ca 4-8) veckor, har vi tid att fundera över inredning och färgsättning till huset (inte mig emot ;-) Konstigt dock att jag börjar med tvättstugan (!), eftersom tvättning inte hör till vår favvosyssla direkt. Men det kanske kan bli lite roligare, om vi får en fin tvättstuga!

Jag gillar skarpt glasdörren! (Men då gäller det att ha en fin tvättstuga med bra ordning, och inte en massa klädhögar som ligger på golvet!) Samtidigt vill jag ha glasdörr från arbetsrummet in till vardagsrummet med utsikt mot sjön. Och det kanske blir för mycket att ha (2!) glasdörrar. Och frågan är om en glasdörr ljudisolerar lika bra som en vanlig innerdörr. Hm...får fråga sambon-glasmästaren. Jag tror det kommer att bli ett svart eller grått klinkergolv med vita vita väggar. Vi var på elgiganten en dag och föll för deras svarta LG-tvättmaskin. En inbyggd tvättho med svart bänkskiva är ett måste! Och en lösning med inbygd strykbräda sparar plats eftersom vår tvättstuga inte blir så stor.
Till top