Blå, blå vindar och vatten

Fjällstuga / Permalink / 0

 
Bilder från vardagsrummet

Matplats i vardagsrummet

Små hyllor i köket

 
God eftermiddag!
 
Jag och sambon spenderar hans sista semestervecka i stugan. Han börjar jobba i augusi medans jag är ledig två veckor till. Så vi passar på att roa oss tillsammas i fjällskogen. Vi har verkligen haft tur med vädret. Blå vindar, blått vatten och blå himmel :-) 
 
Härlig kväll nere vid vattnet

Nöjd kille som fått åka lift högst upp på Laxfjället

Lugn och ro vid maten

Kök / Permalink / 1


Timglas i väntan på att vändas

Hejsan!

Med två små som pratar konstant, uppskattar man de tysta stunderna ibland ;-) Måltiderna har en tid, varit extra påfrestande pga (eller tack vare ;-) 3-års trotsen vi har i huset. Det har varit tjafs, skrikande, försök till matvägran, klagande på maten och det ena med det andra (bara för att försöka få bestämma ;-) Jag fick nog och åkte till Lagerhause och köpte tysta minuter ;-) Det fungerar så att barnen startar 5 (eller 10 tysta minuter), genom att vända på timglasen som motsvarar samma tid. Under tiden timglasen rinner får man inte prata (om man mot förmodan måste säga något, så viskar man). Jag hade på känn att det skulle fungera. Och sanna mina ord, helt otroligt det fungerar klockrent :-) Den som i vanliga fall domderar och pratar mest, är den som påminner oss andra att vara tysta och vänder på timglaset igen, när tiden runnit ut och säger att vi inte får prata. Haha! (Självklart uppskattar vi att barnen pratar mycket, men ibland kan det bli för mycket av det goda ;-)


Nu matro i yttersjöviken :-)

Misty Mountains

Fjällstuga / Permalink / 0
 

Hej!
 
Här står regnet som spön i backen i dag. Jag vill ta till vara på varendaste semesterdag, så idag var en passande dag att beta av görolistan. (Även fast man kanske helst vill krypa under en filt och titta på film hela dagen lång, men lite svårt med småbarn ;-) Skönt ändå att ha fått fixat tapeter och golv till stugan. Nu är det bara att vänta på leveranstiden. Har länge letat fondtapet till ett av sovrummen, men inte hittat vad jag sökt. Så när dessa fjäll (tydligen låg och väntade på mig) på en rulle på väggen på Colorama, beställde jag direkt. Kommer inte att ångra mig ;-)

Tapeten Misty Mountains, Nature från Engblad och co.

Till top