Dansen på rosor kommer senare

Huset / Permalink / 1


Efter att sambon burit 1,6 km takpanel behövde han vila... Då blev det min tur att bära... 60 liter vatten (!) sopande jag undan från badrummen , så att betongen får torka upp ordentligt innan vi ska lägga golv. I höstas blev det snöstorm blandat med regn och minusgrader på en gång, precis innan taket var färdigspikat :-( Detta vatten har vi inte kunnat ta bort förrän nu, när det har tinat.T.o.m sambon ter sig liten ut i vardagsrummet nu ;-) Taket blev jättebra! Och det är underbart med variationerna mellan takhöjderna. I hallen lågt, för att sedan  komma in i köket, som är högt, för att sedan fortsätta in i vardagsummet, som också är högt, för att sedan krypa in i två mysiga sovrum, där det är lågt... för att sedan springa längst bort till det stora sovrummet, där man blickar upp mot himlen... Jag säger som mäklarna;  det måste upplevas!

Baksidan med att bygga lösvirkeshus

Allmänt / Permalink / 1

Jag blev så full i skratt när jag i går på min morgonpromenad, mötte ett hus utspritt efter vägen. Själv har man kämpat på ett halvår med sitt hus... och det är långt ifrån färdigbyggt. Här var det förmonterat fönster, innerdörrar, badrum, el, lampor och träfasad. Ja vad ska man säga... och inte blev det bättre av jag att vaknade tidigt i tisdags av dundret från lastbilar. När jag åkte till jobbet två timmar senare, 08.00 stod grannens hus på plats.Löparskor

Allmänt / Permalink / 1


Jag har tyckt att jag ibland kunnat vara lite halvsnål... det tyckte även mina benhinnor, så nu har jag ändrat livsfilosofi; "när man jobbar och kämpar på var och varannan dag, är man värd lite lyx emellanåt". Så i går var det sista löparrundan med mina gamla, "billiga" löparskor. Det var med bestämda steg jag gick mot Stadium på lunchen. Ut kom jag med nya limegröna (!) skor med plats för chips som ska kunna ge fortlöpande information om hastighet, avstånd, tider och kaloriförbränning till en ipod eller klockarmband. Dessa var tvärr slutsålda. Så jag får återkomma. Att det var 20% rabatt på valfri vara, om man hade stadiumkort, gjorde inte saken sämre. Så i slutänan blev det inga dyra skor ändå ;-) Och vad mina benhinnor mådde bra i dag på skogsturen!

Snålheten har slutat bedra visheten

Till top