Smörbygge

Hälsa / Permalink / 0
Det är på fjället skatten (läs smöret) finns
 
 
0,6m högt smörberg
 
 
Godkväll!
 
Nu har vi laddat upp med smör så vi klarar oss ett halvår. Norrmejerier har drabbats av fettbrist, vilket innebär att smöret försvinner från butikerna fram till februari nästa år. Mejeriet ställer in leveranserna from nästa vecka, eftersom deras smörproduktion har stannat. Norrmejerierna förklarar deras fettbrist med bla att konsumenterna köper mer och mer feta produkter.
 
 
Här har jag tidigare skrivit om skillnaden mellan naturligt smör och det kemiska margarinet. Mycket mat(nyttig?!) information!

Blåbärs -och lingonskogen

Albin / Permalink / 0
Elsa Beskows Sagoskatt; Boken TRIPP av tripp, trapp, trull
 
 

Mina första år, Gissa hur mycket jag tycker om dig om hösten
 
 
God eftermiddag!
 
Ett första höstminne kan jag nu skriva i Albins bok, Mina första år av Elsa Beskow: "När mamman inte bara plockade lingon, utan också plockade mina födelsedagspresenter ut i skogen". 
 
 
Ett minne för livet


"De första åren i ditt barns liv innehåller så mycket att minnas. Det första leendet, den första tanden och de första stegen är spännande händelser som man alltför lätt glömmer. Favoritleksaker och de första utflykterna är också roliga att komma ihåg.
 

I Elsa Beskows sagoskatt: Mina första år, kan du skriva ner både viktiga framsteg i ditt barns utveckling och glada minnen från roliga händelser. Mina första år med Elsa Beskows välkända och älskade bilder är en minnesbok som ger dig och ditt barn möjlighet att länge kunna återvända till alla små och stora händelser i ditt barns tidiga fantastiska år." Text från provläs

 

 

Sååå fina bilder! (I boken alltså ;-)

Kalas i fjällskogen

/ Permalink / 0
 
Med renparad, vimplar, pompa och ståt firades en litens 1-årsdag.
 
 
Det är spännande med paket säger Albin
 
 
Verktygslåda, Emil i Lönneberga, badrock, namnlappar, vattenkanna med spade, 
förvaringskorg med stjärnor, duplo lego, lekklossar
 
 
Födelsedagspojke från Demdaco
 
 
Godmorgon!
 
Tänk att vår lille kille nu är 1 år. Jag har hört många säga att första året går så snabbt och jag kan ju inte mer än hålla med. I Albins paket tycker jag det var en härlig mix av fina böcker, minnesgåvor och leksaker. Och det blir spännande att testa de strykbara namnlapparna. Ett paket kommer inte att öppnas förrän till sommaren. (För att inviga den förhoppningsvis färdiga altanen ;-) Figurerna i serien Willow Tree från Demdaco är sååå fina. I doppresent fick Albin en skyddsängel från samma serie.
 
"Willow Tree är en intim, personlig serie figurativa skulpturer som representerar egenskaper och känslor som hjälper oss att känna oss nära andra, läka sår, eller uppskatta relationer. Susan Lordi snidar varje originalfigur med detta i åtanke. Hennes figurer fortsätter att utvecklas när hon upptäcker känslor som är viktiga för oss att förmedla, och hon skapar dem med enkla rena gester. Skulpturerna är skapta på ett sätt för att framhäva elegans, enkelhet, lugn och ro. Denna form av konst uttrycker på ett vackert sätt kärlek, närhet, läkande, mod och hopp." Text från wilow-tree.se
 
 
"Födelsedagen är dagen man firar dig som en gåva till resten av världen."
 
Till top