Entre´

Huset / Permalink / 0
 
 
Godkväll!

Vi hann inte riktigt få taket klart innan snön kom. Frågan är om det var vi som var sena, eller vintern som var tidig?! Men bra kommer det att bli tillslut... Är sugen på att skaffa 2 st tåliga vinterväxter på var sida om dörren, lite lyktor, en bänk, ett skinn... Sen kan vintern få komma! (Typiskt mig att vilja fixa till innan det ens är klart).

Vintertid

/ Permalink / 0
Idag ställer vi tillbaka utemöblerna
 
Goddag sköna söndag!
 
I dag när vi blir bjudna på en extra timme, nyttjar vi tiden till att städa undan på tomten. Motorcykeln ska flyttas till garage och trallen ska vinterpiffas. Albins fina utegrupp som han fick i födelsedagspresent ställer vi fram igen 31 mars ;-)


Och snart har vi tak över huvudet
 
Vintern har kommit till Yttersjöviken
 

"Ett vänligt ord kan hålla dig varm hela vintern."

Ljus i mörkret

Trädgård / Permalink / 0
 
Godmorgon!
 
Härliga lördag! I dag är det många saker som står på agendan. Ska bla försöka hinna med att fara och kika på utomhuslampor. Det kan ju vara trevligt att ha något annat än bygglampor som lyser upp tillvaron. Men beslutsångesten slår som vanligt in... Ett alternativ är att köpa till två st fasadlampor av den sort vi nu har på vardera sida om dörren och flytta dessa på varje sida om fönstren på de två huskropparna. Och istället köpa nya lampor till ytterdörren. Eller sätta in spotlights infällda trallen som ska lysa upp huskropparna istället. (Då får fasadlamporna sitta kvar vid dörren.) Tyvärr har jag inte har sett spotlights "live" i trall, så jag vet inte hur resultatet blir.
 
Fasadlampa
 
Nuvarande belysning, dock ej nuvarande snö (än).
 
Vi kommer att sätta in spotlights i taket över entrén för att få ännu mer ljus i tillvaron. Vi behöver vi en stolpe för att lysa upp parkeringen och det kan ju vara snyggt att matcha den med nya lampor vid dörren... Det kommer att sluta med att vi får fumla i mörkret som vanligt...innan jag har bestämt mig.
 
Framtida ljus?
Lampa från Konstsmide
Till top