Fånga dagen

Melvin, Trädgård / Permalink / 0

 
Hejsan!
 
Väderprognoserna hade spått strålande sol och 24 grader varmt. Jag ville njuta av min föräldralediga dag till max. Sagt och gjort, bjöd in kompis och hennes barn på lunch och fika. Och vi badade och så badade vi lite till. Har sommaren kommit för att stanna? I vilket som, har jag nog aldrig haft en så härlig ledig dag mitt i veckan tidigare. Det måste finnas en anledning till att onsdag kallas "lillördag" ;-) Fick fina rosor av sällskapet :-) Och efter att de stått ute en stund, blev det så fina, jag tidigare aldrig sett blommor bli. Fick lära mig något nytt...ut med snittblommor i friska luften, är tydligen melodin. 

Även rosorna njöt av sommarvärmen

 Dajmglass tårta. Lätt att göra och barnen (och vuxna älskar den)

 Premiärdopp i maj!!

Blått är flott

Vardagsrum / Permalink / 0
 
...och grönt är skönt! (För vi slipper så om gräsmattan, tjalalatralala!!) 
 
Hejsan!
 
Just nu är det inte bara härligt ute, utan även i sinnet, och för kroppen, som slipper slita ytterligare ett år med gräsmattan :-) Jag ser gröna grässtrån lite överalllt. Det brukar inte hända. Minns ni det här... Jag vet inte hur många år vi har behövt så om gräset, 3 år? Men i år slipper vi!! Förra året luckrade vi upp jorden och blandade i mulljord. Kanske det och/eller i kombination med minusgrader hela vintern, har gjort att gräsrötterna klarat sig. I flera år har det varit plus- och minusgrader om vartannat på vintrarna, som kan ha gjort att gräset tagit skada. Även ett långt istäcke över gräsmattan på våren har gjort att rötterna kvävts. Men i år är gräset inte grönare hos grannen ;-)


Det är inte bara utomhus man kan se blått (blå himmel och blått vatten), utan även inne är det sommar! 

 


 

Ja, jag måste ju erkänna att det varma sommarvädret gör mycket för humöret :-) Barnen är lyriska. De springer i sina gympaskor, de cyklar, de blåser sopbubblor, de har vattenkrig, de skottar jord, de är på fotbollsträning och de äter glass :-) Och sambon, vips hade han byggt klart carporten, beställt grus, skottat och krattat ut det och börjat planera för att bygga klart baksidan. Och jag då? Jag bara ligger och solar. Nä, det gör jag inte. Jag krattar och krattar och så krattar jag lite till och njuter av de varma sommarvindarna. Och köper ett par vita sommarskor, (för nu har jag inte lera längre under fötterna ;-)
Till top