Norrlands guld

Allmänt / Permalink / 7
Favoriter från 2010 i repris:
"Läs; är väldigt less på kylan"

5 april 2010


Här behövs det ingen kommentar. Bilden får tala.

 

9 maj 2010

Isen ligger fortfarande kvar och förberedelserna och förväntan inför sommaren är i full gång.7 dagar senare är det högsommaroch grannen har bytt ut sin snöskoter till en annan skoter.21 maj 2010

4 sommarklädda norrlandsbrudar är på konferens i storstan.
(Om 3 månader är vi där igen :-)
23 maj 2010

En arbetsveckas slut för oss med 98 arbetande timmar, vilades in på bryggan till tonerna av gamla Mr music skivor.

Och skulle Zlatan få för sig att knacka på dörren och vilja köpa vårt hus,
...får han knacka ordentligt, för att varje morgon vakna utvilad till fåglarnas kappstämma till vågornas brus, är inte till salu.4 juni 2010

Blev lite full i skratt när jag rusade ner till Hemköp och "låtsades handla" för att få se en skymt av en världsstjärna. Men vad gör man inte.

15 juni 2010


Om 75 dagar 07 timmar 52 minuter 58 sekunder 03 tiondelar kommer det att vara rena semestern att åka till jobbet.


Ja, jag vet inte om jag kallar det semester att åka buss till och från jobbet i 180 minuter per dag 50% av resorna då tåget är inställt. Är det inte trasigt pga av påkörda älgar, är det fel på signalsystemet, så är det växelfel, så ska chaufförerna ha vila.

16 juni 2010

 

Så var golven dammsugade och skurade, hyllorna dammtorkade, sängkläderna bytta, fönstren putsade, badrumet skinande blankt, tvätten vikt och frysen fylld med sommarpajer... i min dröm.


För att man bygger hus, försvinner inte automatisk alla vardagssysslor (även fast man skulle vilja). Tiden räcker inte enkelt till.  Så jag måste prioritera, för att orka. Så det blev fram med gräsklipparen, så jag kan ha picnic i helgen under mitt favorit träd. Detta träd är K-märkt. Mitt jordgubbsland, min rabarberodling, mitt körsbärsträd, mitt äppelträd och mina sagoekar (läs rönnar), har alla fallit offer för motordrivna maskiner. Men tallar och brända granar står kvar. Sambon tycker man kan plantera nytt, men det tycker inte jag. Vissa saker tar år och dar att växa till sig. Och det här med plantering, är jag nog inte så duktig på.


"Fäll inte ett träd, som skänker dig skugga."

 


23 juni 2010


Varje frusen tå, varje penseldrag, varje isoleringsbit, varje spikpistolskott, varje eluttagsspikning, varje beslut, varje besök på byggvaruhusen, varje buren bräda, varje diskussion, varje gnäll, varje hammarslag, gör det mödan värd. För jag tror jag har hamnat i paradiset.


PS. Jag kan inte ens vara på stan i 3 timmar, så vill jag bara hem ;-) Det kan i och för sig bero på, att idag har det varit 20 grader varmt och resten av stans befolkning skulle liksom mig, handla upp sig inför midsommar... Men en ny tidning och äggtallrik när jag kom hem, gjorde till och med stadsturnén mödan värd.

29 juni 2010


Just nu...

...upplever jag den bästa tiden på hela året. Tänk om man kunde stoppa tiden. Jag försöker njuta varje sekund...

 

12 juli 2010


Sommar i P1

 


12 juli 2010


Jag har 1 veckas sommarsemester kvar.


Och jag har kommit fram till att sommar är det bästa jag vet.


 

 

Men om det största guldet berättar jag om en annan gång.

 

Utbyggnad i Kumla

Trädgård / Permalink / 0

 

Det har nog inte undgått någon att jag tycker om att titta på Bygglov. Det blir värst för min karl som får i uppdrag att förverkliga alla mina idéer jag får därifrån. Fast oftast sätter börsen stopp. I senaste programmet byggde de ett uterum. Fast igentligen är det en utbyggnad, för det var inte byggt helt i glas. Så nu vill jag också ha ett uterum/utbyggnad i vit puts. Det blev så snyggt med den vita putsen mot det övriga huset i trä! Håller ni inte med!? Men jag får dock först vänta på lottovinsten och att kommunen ändrar sina byggregler för fritidshus. I dagsläger får vi bara bygga ett öppningsbart uterum, annars överskrider vi den totala byggytan på 150 kvm. Lite roligt var, att sambon fått förfrågan från Bygglov, att bygga deras uterum i Kumla, men han tackade nej pga av att de vill ha allt sponsrat och han inte kände behov av att göra reklam för företaget så långt från hemorten. Fast det hade varit riktigt roligt se honom springa omkring med Matte, Mija och Willy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder hemmakanalen

 

Eves Bygglov:

 

Här vill jag ha skjutdörrar mellan huskropparna (utanför köket).

 

 

Här bakom palmen är det reglat och klart för att passa in en dörr år 2022 till uterumet bredvid vardagsrummet.

 

I nästa program sitter jag bänkad igen, för då ska de rusta ordning en brygga. Har redan förberett sambon; men att sätta upp 4 pelare tyckte han inte var någon konst. Nästa vecka får vi se resultatet (bygglovs).

 

Winter v.s summer

Trädgård / Permalink / 0

Det här i all ära, men det går inte upp mot det här...

 

Jag blev så sugen på att få dra i gång med altanprojektet, efter att ha sett senaste avsnittet av bygglov...

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från hemmakanalen

 

...men jag får ägna mig åt att skissa och ha ritningen färdig, tills all snö är borta.

 

 

Till top