In the city of Sweden

Inredning / Permalink / 0

 

En weekend till Stockholm var välbehövlig. Träffa vänner, äta mat, åka båt och shopping var helgens schema.

.

 

Min favoritinspirationshämtning i storstaden är på Newport på NK.

 

Duktips

 

Lexington på NK

Sänggaveln påminner lite om vår :-)

 

Gant inne på NK

 

Hmm, hur ska jag få tag på en skattkista!?

 

Sitter och fnular inne på Bruka Design...

 

...hur jag ska få hem fåtöljen och pallen i min lilla bil.

 

 

 

Fina fåtöljer till uteplats eller uterum. Och läcker lampa!

 

Gants nya butik var superläcker. Att handla handukar i ett "riktigt" badrum är inte varje dag man gör.

 

Och inte mötas av champagne heller ;-)

 

En gammal teater är ombyggd till klädbutik. Provar gör man uppe i slottet :-)

 

 

Nu när man har kommit upp i åren tänkte jag det var dags att börja tänka lite på linjerna ;-) Så lite shopping på taxfree fick det bli. Och jag tror det var ett bra köp:-) Produktserien består av ett koncentrat i en svart tub, en dagcreme i en glasburk och en ögoncreme i glasburk. Hittade följande på internet om Loreals Youth code produkter:


"- Vad fräsch och utvilad du ser ut, gör att jag verkligen kan skriva under på att det fungerar.
Trots att jag bara använt det en vecka så ser jag förändringar i lystern i ansiktet och framförallt på de rynkor som tidigare varit ganska skarpa, men som nu inte sticker ut riktigt på samma sätt. Är mycket nyfiken på hur resultatet kommer att vara efter en månads användning då man ska se att rynkorna kraftigt har reducerats. Förresten, detta med lystern i ansiktet har jag aldrig fattat förut, men det gör jag nu!Att använda denna kräm känns lite lyxigt. Och vardagslyx är nåt som varje kvinna bör unna sig!"

"-Detta är en av de bästa hudcremer jag har använt på länge. Skit i att den är "anti-wrinkle" - den är jätteskön på huden! Och det känns som att den binder fukt utan att den blir kladdig. Den åker in i huden och blir sametslen direkt! En klar 5:a!"

"-Koncentratet är lätt att applicera med tuben och det är en jätteskön creme. Den känns inte alls men jag tycker att jag ser lite uppnärad och har fått en fin lyster i huden."


"I likhet med modebranschen är också jakten på att vara först med det senaste en oupphörlig kamp. Escada har lyckats sopa mattan med allt motstånd det senaste  halvdecenniet vad gäller just sommardofter. I år heter säljsensationen (för det vet man garanterat att det blir), Escada Taj Sunset! Den Indieninfluerade doften innehåller noter som Alphonso mango (?), nektariner, blodapelsin, hallon, pomarose, kokosgrädde, sandelträ och mysk."

 

Åh, vad härligt det är att unna sig lite lyx i bland!

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är på marken det händer

Trädgård / Permalink / 0
Det som är prio när snön tinat är att rusta ordning framsidan. En stuga ska rivas, gräs ska sås, en bro med tak ska bygas, en liten uteplats ska fixas eftersom det är söderläge. Eftersom vi mest befinner oss på baksidan av huset på somrarna behöver den inte vara så stor, men så pass att man kan slå sig ned för en vilostund.


 

Så här såg det ut i Maj förra året. Enda skillnaden är att nu har vi fasad på huset, tak och en ny ytterdörr. Men innan vi kan sätta i gång, måste snön smälta och jag måste ha bestämt mig för hur jag vill ha det. Och det kommer ta tid. Och då menar jag inte att få bort snön. Den brukar ju vara iväg i slutet av maj ;-)

Detta är ett alternativ jag har än så länge. Hoppas det inte kommer så många fler ;-)

Marksten längs hela framsidan, utstick ca 4 meter från husväggen.

 

Med plats för växter

 

och en inramning med vitt grus

 

och plats för bord och stolar

 

Och en "grusrabatt" längs husväggen med plats för växtligheter.
Och en mur som skiljer "markstensavdelningen" från gräsmattan. Var det inte ganska snyggt med en mur i vit puts?! Kommer att matcha vårt putsuterum perfekt ;-)
Och inte att förglömma; en vit stenoas mitt på gräsmattan.


Bilder från Lundins husbygge och Molnsätra Gård

I sommar är ute inne

Trädgård / Permalink / 0
Min inspirationshämtning fortsätter i hög takt. För att skapa inomhuskänsla utomhus, vill jag använda "vanliga lampor" utomhus. Njut av dessa bilder från Markslöjd tills denna känsla är färdigbyggd i Yttersjöviken.
 

 
Det är fint att lysa upp ett träd i höstmörkret:
Och sist men inte minst, vill jag ha belysning på framsidan av huset:

Till top