Valborgsmässoafton

Albin / Permalink / 0

 

"April, April!

Snart en lusteld vi ställer till!

Där ska spraka till vårens pris

skräp och bråte och gammalt ris.

När den slocknat,

April, April,

får du gå, fast du inte vill!"


Text & bild, Hattstugan, Årets Saga av Elsa Beskow

 

 


Rockklassiker är inrattad och peppen på topp. Vår lilla familj är ledig i två dagar och vi firar vårens ankomst med utstädning av skräp och bråte ur gammstugan och middag med vänner. Och ett litet besök till byns brasa ska vi nog också hinna med. Ha en skön afton! Nu ska jag gå och knopa ihop en liten överraskning för barnen till i kväll.


 

"En barndom utan sagor är som en vår utan fågelsång."

Utredning

Trädgård / Permalink / 0

 

Bror ville att jag skulle följa med som smakråd till en ny rottinggrupp han funderar på. Inte mig emot ;-) Vi hann beta av några butiker. Den som hade bäst utbud var EM, som satt upp ett stort tält med massor av fin in-(ut ;-)redning.

 

 


"Inred med inspiration från sjö och hav, vi har alla de sköna accessoarerna. Tidlösa ting i vitt, blått och rött skapar den rätta semesterkänslan."

 

Jo, tack jag såg det. Inte kunde jag motstå några sand(guld)korn från EM. Ska visa vad senare. Så här års är det så roligt att gå och titta i butikerna. Det känns som att alla är uppbyggda för Yttersjövikens skull ;-)Just nu  slukar jag allt som kommer i min väg, för att hitta inspiration till den blivande altanen. Hemnet är en bra källa.


 

 

 

 
"En trädgård, är en vän du kan hälsa på när som helst."

Hissa segel

Trädgård / Permalink / 0

 

I dag vill jag hissa seglet. När himlen är klarblå och solen står som högst, är längtan efter svalka som störst.


Då ska man i Yttersjöviken kunna hitta skuggan under är taksegel - ett nytt alternativ till markisen. Taksegel är som det låter - ett tak av segelduk ;-) Segeldukens egenskaper gör att den passar utmärkt för att användas som solskydd till altanen. Den tar bort skapt solljus, men det blir inte mörkt. Den tål regn och är i stort sätt underhållsfri. Till skillnad från markiser och parasoller går segelduken att variera i det oändliga. Både form och montering kan anpassas efter huset och tomtens karaktär.

 

 


Med segelduken monterad i en mast får man känslan av att befinna dig ombord på en segelbåt.

 

 

 

 

 

Dagens diss - vädret. Med denna kalla temperatur är det länge kvar till det är dags att hissa seglet.

 

 

 

"Jag kan inte ändra vindens riktning, men hissa mina segel så att jag når mina mål"

Till top