Ny julserie och lekstund

Jul / Permalink / 0
 
Björk-Tomten
Björktomten
 
Hello!
 
Här kommer fler bilder från Cult Designs nya härliga serie för julen 2018. I går eldade vi i kaminen för första gången denna säsong. Kallt och mörkt ute, nästan julkänsla ;-) Fast kanske ändå inte riktigt än ;-) Höstkänsla i allafall :-) Har varit och lämnat Melvin i lekparken, för lek med andra barn och här hemma leker lillen inomhus i höststormen. Efter lek ska jag slå på stort, och ha lite brödbak. Dags att gå och fånga dagen, så den inte flyger iväg ;-)
 
Björk-Tomten Junior
Björktomten Junior

Domherre Lekstund
 
Domherre Flygtur
 
Domherre Flygtur
 
Domherrar Mini
Domherrar Mini
 
 
Domherre Gömma
 
Domherre Ljusstake
Domherre Ljusstake
 
"Uppe i kalla Norden växer det björkar och där bor Björk-Tomten. Man känner igen honom på hatten och kängorna, som är gjorda av björkens bark. Han är ganska skygg så därför har alla människor inte träffat honom. Vännerna domherrarna, som har sin hemvist i granskogen, tar ofta en flygtur till de vackra björkarna. Där brukar de leka med Björknissarna, som är småkusiner med Björk-Tomten."

Bilder från Cult Design
 
Lekstund Lillen bland höststormen
 

Domherrar, Björktomten och Frostige Frej

Jul, Melvin / Permalink / 0
 
Uppe i kalla Norden växer det björkar och där bor Björk-Tomten. Man känner igen honom på hatten och kängorna, som är gjorda av björkens bark. Han är ganska skygg så därför har alla människor inte träffat honom. Vännerna domherrarna, som har sin hemvist i granskogen, tar ofta en flygtur till de vackra björkarna. Där brukar de leka med Björknissarna, som är småkusiner med Björk-tomten.
Hejsan!
 
I dag ser jag att det är 3 månader till julafton och vad passar inte bättre än att titta på de här härliga julnyheterna från Cult Design. Jag samlar på deras fina tomtserier sedan tidigare och årets nyhet med björktomten och domherrar är ju för fina. Passar både i yttersjöviken, med dess röda domherrar utanför fönstren och uppe i fjällen bland björkskogen! Självklart hamnar dessa på önskelistan till Björk-Tomten.


Att se ut över vita snötäckta vidder gör Frostiga Frej lycklig. Ju mer snöflingor och snökristaller, desto bättre. Bor man i nordligaste Norden så blir man härdad. Han förflyttar sig snabbt, som vinden på sina skidor och får frost i det långa vita skägget. De frostiga snöstjärnorna och silvriga julgranskulorna gör granen vinterfin. 
Bilder från Cult Design 
Men än så länge ser vi inga snökristaller i träden, utan röda, gröna och gula blad. I dag trotsar vi höststormen och samlar höstlöv för lite lövdjur.
 
 
 
 
 

 
 
 

Höstrusk med höstmys och senapsgul

Vardagsrum / Permalink / 0

Goddag!
 
Lördag, helg och hela familjen ledig tillsammans. Så himlarns trevligt :-) Det som är mindre trevligt är att regnet står som spön i backen :-( Uteprojekten får vänta tills i morgon istället, och det får bli en innefixardag. Storkillarna trotsar regnet och är ute och cyklar i skogen (och hämtar friskluft från minecrafttvspelet ;-) annars är det lätt hänt att det blir för mycket spelande en sådan här regnig dag ;-) De tycker det är så himla roligt att spela det tillsammas. Att tillsammans bygga hus, torn, fågelskrämmor, polishus, u-båtar m.m, är det som de gillar mest att göra just nu. När de kommer in igen, ska vi fixa klart i Albins rum. Sedan får ni se hur det blev. 

Mysigt är det inne allfall med murriga höstfärger
 
Blev full i skratt när jag såg på nyhetsmorgon i morse,
där Andrea Brodin pratade just om de höstmysiga färgerna senapsgul och bordeaux.

Var på Ikea och hämtade en orkide´ i bordeaux, som de bjöd på.
Det var ju snällt, så mycket som jag handlar där ;-)
 
 Segelbåt i hantverk från Stol & fiol

Köpte dessa fina ljusbåtar på NoliamässanTill top