Hajomparti

Kök / Permalink / 0

 

Jag är inte normal. Nu har jag kommit på att jag vill ha ett hajomglasparti i köket. Detta var sambon inne på redan i arkitektstadiet.  Men jag har sagt det förr och säger det igen, nu har sambon beslutanderätt, när det gäller nya byggprojekt.

 

 

 

 

Jag skulle vilja ha ett parti över hela köksväggen, men där måste jag ge mig, för att sambon tycker då att köket blir för litet. Det faller bort avställningsyta. Och att det blir för ett stort projekt.  Men jag får vara tacksam, för han går med på att bygga om "matplatsdelen".

 

 

 

Ungefär så här har vi tänkt. Anledningen till att vi inte satte så mycket glas i köket, var för att vi trodde det skulle bli för mycket glas. Men nu upplever jag mig "instängd" i köket, när det är så härligt att vistas i sovrummet och vardagsrummet. Konstigt hur man kan känna.

 

 


Det är praktiskt att bara kunna skjuta dörren åt sidan, och vips är man ute på altanen. Den nuvarande altandörren flyttar vi till vardagsrummet. Bröstningen på den sänks, så det blir samma glashöjd som vardagsrumsfönstren.

 

 

 

Jag ska fnula på hur jag ska få plats med några fåtöljer i närheten av fönstren...

Mysljus med Ernst

Trädgård / Permalink / 0

 

Bild hemmakanalen

 

Ernst hemmasnickrade ljus var riktigt fräna! Och hans svarta lådor tyckte jag om!  Fick idén att snickra ihop stora rektangulära krukor till altanen. Perfekt som avdelare mellan "olika rum". Och hans idé med att stoppa ned ljusen i sand, var klockrent. Det gillas i Yttersjöviken. Det handlar ju om att knyta ihop säcken ;-) Ta med lite av ministranden upp på altanen.

Full fart mot höst

Inredning / Permalink / 1
Är det...

 

drömmen om att själv en dag har tid att guppa runt på vattnet?

 

 

eller mattfyndet på Nolia?

 

 

 

eller inspirationen från Ernst, att blanda svart och Blått?

 

 

eller kudden

 

 

från Lexington?

 

 

Eller är det lampskärmen i exakt samma nyans som tapeten?

 

 

Eller snickaren som kommer till veckan?

 

som fått kraften och motivationen,

 

 

 

att ta tag i målningen

 

 

att spika klart den andra gaveln?

 

 

Nej, det är luften

 

 

som går att andas i igen :-)

 

 

 

Till top