Veckans hemnet hem

Kök / Permalink / 0

Hejsan!

Veckans mest klickade villa på Hemnet just nu, är denna exklusiv 40-talsvilla i Djursholm. Det jag fastnade för är att huset har samma köksavdelning som oss i fjällstugan :-) (Förutom att vi har diskhon under väggskåparna). Och uterummet är ju för härligt ;-) Nä, nu ska jag fortsätta att drömma mig bort och titta på Husdrömmar på svt.

 

Grillsäsongen har aldrig slutat

Albin, Melvin, Vardagsliv / Permalink / 0
 

Weber grilltillbehör


 
Halloj!
 
Medan vissa kanske nyss har ställt undan grillen och andra kanske längtar efter den första doften av grillat kol, släpar vi ut grillen i snön varje helg ;-) Receptet? Wokpanna som ställs på specialgaller (öppning i mitten) och voila, en ny grillvärld har öppnat sig :-) Bästa tipset!! Här wokas det nu för jämnan, ryggbiff, nötbog, högrev, renskav... med nudlar/tacobröd/pitabröd. Wow, såååå gott! Denna söndag har Yttersjöviken visat sig från sin ljusa sida (dock inte solen som bidrog till det, eller kanske det ändå på sitt sätt, för nu börjar det kännas att det är ljusare på dagen!! (Och jag känner mig piggare). Utedag med två skidturer och sparkrace på det. Med de milda temperaturererna vi har nu, känns det som vårvinter :-) 

Yttersjöviken levererar både skid- och sparkspår ;-)

Januarifiranden med hallonmousse

Recept / Permalink / 0

Hejsan!
 
Trors avslutade helgdagar, fortsätter firadet för vår del in i januari :-) Kalasen avlöser varandra. Först ut, yttersjövikens primadonna ;-) Dvs mig själv ;-) Testade ett oskrivet kort, "Monas brownietårta med hallonmousse". Det visade sig bli ett skrivet kort :-) Mums fillibabba, denna kommer jag baka fler gånger! Här finns receptet. I dag har vi haft en härlig vinterdag här, har dock bara njutit av den innifrån, medan jag dansade ut julen. Till kvällningen var det kolens tur att dansa. Utekalas med hamburgare hos bror. Nu ska jag njuta av helgens sista minutrar. Till helgen blir det mer kalas ;-)


Helt makalöst att få ha ynnesten med skidspår utanför fönstret.
Men det gäller att använda dem också, inte bara titta på dem ;-)

Till top