Blott är flott

/ Permalink / 0
Hemkommen från stan
 
 
 
Klädd i skepparkavaj och ankarkostym lämnande mamman och barn Yttersjöviken för en stadsturne´med lunchdaté och stadsvandring. Tror ni vi var tjusiga ;-)
 
 
Blå chinos på rea :-)
 
 
T-shirt från Rut mfl
 
 
Förskoletröja
 
 
Marin manchett från Mias Lustgård
 
 
Förberedd
 
 
Goddag!
 
Innan sommaren ens har börjat kommer hösten snart att vara här med kallare väder, -jobb och förskolestart och allt vad det innebär, så det är lika bra att vara rustad ;-) I dag har vi en försmak med kyla, storm och regn om vad som komma skall. Jag hade en sådan tur i jakten på chinos, att jag hittade världens skönaste och svalaste (om det kommer att behövas) på rea! Hittade även en festblåsa för kvällens tjejsammankomst på rea. Ibland har man tur :-) Upptäckte att det är nu man kan fynda fina saker innan det blir för utplockat. I dag passar det bra att pyssla med lite Ikeamontage, men jag håller tummar och tår att regnet har gett med sig till kvällen eftersom vi ska vara ute och äta på umeälven. Hoppas ni får en mysig kanske läs- och film dag.

In med sommaren

/ Permalink / 0
Vita Lupiner
 
 
Hundkex
 
 
En bit av sommaren
 
 
Hej!

Eftersom sommaren inte vill komma ut, får jag ta in den. Har ni det också kallt och burrigt och väntar på att sommaren ska slå ut i blom?! Jag har allafall plockat in en bit av sommaren från diket för att få en skymt av den. Vi har en så fin buske/träd som jag inte vet vad det är för en sort. Om ni vet vad det är, får ni gärna säga till. Den har jättefina blommor, men tyvärr blommor den väldigt kort tid. Jag tycker det är så fint med vita blommor, att jag skulle vilja plantera ett träd som blommor vitt HELA sommaren. (Det kanske inte går att få tag på). Eftersom mina trädgårdskunskaper är minimum, vet jag inte vad jag ska välja för träd. Någon som har ett tips?
 
Vitt på baksidan (och snart även på framsidan?)

Målarmästarna

/ Permalink / 0
Jag; -Det här är det bästa rummet i hela huset
Målarmästaren; -Jag tycker om platta tak ;-)
 
 
-Vad ska vi göra av lampan?
 
 
-Stopp tog det där
 
 
-Herregud, hur ska det här gå?
-Vi kommer att krascha någon segelbåt
 
 
Godkväll!
 
Trots höga tak och otympliga lampor lyckades målarmästarna få huset  (-läs tak) att se som nytt ut igen. I dagarna två har min far och bror varit här och målat. Träpanelen i taket har torkat och dragit ihop sig så omålad yta (hade ej grundmålat virket innan vi spikade upp det) hade kommit fram så alla taken såg "randiga/spruckna" ut. Vi visste att detta skulle ske efter ca 2 år, men vi hade ej tid att vänta i månder på att virket skulle torka ordentligt innan vi satte upp det.
 
 
Sååå fint det blir!
 
 
Min arbetsuppgift har varit att hålla koll på lilleman (det är lättare att måla ;-) och hålla målarmästarnas energi på en stabil nivå. Tror jag allafall lyckades med det senare ;-)
 
 
-Är det lök i järparna?
-Ja, men de innehåller också persilja, grädde, kalvfond, salt, svartpeppar och ägg.
-Herregud vad du lagar god mat (sagt osmakat ;-)


I morgon blir det tapetsering. Sååå kul.
Till top