Fjällvik

Fjällskogen / Permalink / 0
Vitt, vitt, vitt, vitt,
 
 
lite svart, pyttelite rött
 
 
och mini blått.
 
Halloj!
 
Man vill ju göra själ för skoterkortet ;-) Följer de röda kryssen på en liten turné uppför! Otroligt läcker miljö med härliga vyer. När lillgossen äter riktig mat, (och man kan vara borta längre stunder), blir det att följa kryssen till Hemavan, så får mamman också en god matbit där. Det är som att befinna sig i en annan värld uppe på kalfjället. Det är det också, långt borta från blöjbyten och matningar ;-)
 
Till vitviken vill vi åka igen

Mudcake

Recept / Permalink / 1
Mudcake
 
 
Hej!

Det är farligt att ha sådana här saker i frysen ;-) Jag var bara tvungen att ta en bit innan "tråkiga måsten" står på schemat. Såååå god! För er som också vill ha en godsak kommer receptet här:
 

Kaka:

4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
100 g ljus blockchoklad
200 g smör

 

Topping:

1 1/2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
3/4 dl sirap
75 g mörk blockchoklad
75 g smör

 

Vispa äggen och sockret poröst. Blanda mjöl med bakpulver och rör sedan ner det i smeten. Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme. Blanda ner chokladröran i smeten. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten och grädda i 225 C 15 min. Kakan ska vara ordentligt kladdig så ha inte inne den för länge! Låt svalna.Blanda alla ingredienser till toppingen utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn smet. Bred toppingen över kakan och låt den kallna i kyl. Servera med vispad grädde och bär. 

 

Receptet kommer från Matplatsen

Cult Design Påsk 2014

Påsk / Permalink / 0
Påsk 2014 från Cult Design
 
 
 
 
 
Bilder från Cult Design
 
 
Godmorgon!
 
Här är det en ganska pigg dam, som fick "sovmorgon" till 08.00, eftersom pappan tog morgonskiftet. Här sover vi i skift på morgonhelgerna, för att få känna oss utvilade. Jag har sagt det förr, men säger det igen ;-) Cult Design har många fina produkter. Årets påskkollektion är väldigt fin och vårig. De har dock inte kommit ut till butik ännu. Två kramade hönor, ljusmanchett och ägg med bling, skulle jag gärna vilja ha! Inlägget till ära, väntas det påskväder till veckan ;-) Äntligen kanske vi får se lite äkta sol, och inte bara på "burk". Hej så länge, för nu måste jag gå. Det väntas hotellfrukost med tjejgänget :-)
 
(Det är så himla roligt, när vi "tar in" på hotellfrukost, på olika hotell här i stan eller hos någon av oss, där vi dukar upp med frukostbuffe´ á la hotell. Extra roligt blir det i dag, då alla kunde komma. Ska bli kul att träffas och äta mums, mums fillibabba)
 
 
Bild från Cult Design
 
Här hittar man Vårkatalogen från Cult Design. Där finns ännu mer gobitar!
Till top