Frihet i en liten ask

Allmänt / Permalink / 1

Efter otaliga försök med bearbetning av sambo för att  få min vilja igenom; alltifrån dörrar, fönster, golv, tapeter, har han kompromissat till att jag ska få bestämma precis allt till hur gäststugan ska se ut. För där kommer vi inte att tillbringa lika mycket tid som i huset. Så där spelar det ingen roll tycker han, om vi har runda/avlånga/långa fönster...

Jag tycker det var en bra kompromiss. Jag ser redan framför mig en mysig friggebod (man får bygga 15kvm friggebod utan bygglov, om man håller sig 4,5m från tomtgränsen), i samma färg som huset, byggd med samma vita, liggande panel, svarta shingeltak och med stort trädäck. Sen att han även tyckte att jag skulle bygga det själv ;-) , var en annan sak. Det var bara att läsa ritningen (!). Men att jag kommer att fixa det, ser ni ett levande bevis på här...

Borrar och står i, för att skruva fast huset ordentligt (enligt ritningen;-) Det ska sitta skruvar varannan meter längs grunden för att huset ska stå emot stormen Gunilla, Per, Mathilda och allt vad de nu kan komma för stormar.

Bilderna hämtade från Ocean House.Vad är väl en bal på Ikea...

Huset / Permalink / 5
I helgen var det tänkt att vi skulle åka till Sundsvall; hälsa på släkt, vänner, mysa runt i stan och smygkika på kök på Ikea. Men vi valde att komma i gång med husbygget istället. Det har gått lite på halvfart sista månaden (pga jul, nyår och kyla). Så resan är framflyttad på obestämd tid. Det har varit jobb från morgon till kväll. Mina ögon kliar så, av all isolering. I morgon blir det skyddsglasögon på! Här försöker sambon göra färdigt gaveln till vardagsrummet. Han hann nästan klart, innan jag bjöd på hemmagjord pizza (på färdig pizzabotten). Här bjuds det inte på avancerade matkonster just nu. I morgon blir det att gå lös på nästa gavel.

Valmöjligheterna är många

Kök / Permalink / 2
Jag är så less att diskutera fönster..., och väga fördelar mot nackdelar...Nu har diskussionen kommit till köksfönstren... Om vi ska göra dem lika höga som i vardagsrummet eller inte...Vi har byggt  fönstren 90 cm från golvet. Samma höjd som matbordet.Jag tycker det är jättefint med höga fönster också...Nackdelen är att det blir mer svårmöblerat på uteplatsen. Tex kan vi ha en bänk stående mot väggen utanför, om vi har kvar fönstren på samma höjd som vi byggt. Sen vet jag inte om jag kommer att känna mig "naken" med för mycket glas, med tanke på att de två gavlarna på vardera sida om köket är helt i glas. Men samtidigt är det supersnyggt med höga fönster vid matbordet... Kommentarer mottages tacksamt :-)

 Bilderna är från Trivselhus.
Till top