Adventsbestyr

Inredning / Permalink / 0

Två dagar kvar

 

Bestyr: Ska stjärnan sitta längre ner i det stora fönstret...

 

...eller högre upp i det mindre fönstret? "-Stjärnor ska sitta högt uppe!" - Ja, vad svarar man på det?! Hade inget bra svar, så jag fick ge mig, fast jag tyckte nog att den gjorde sig bättre i det större fönstret.

 

Fast det bästa av allt, vore kanske att han tappat den i golvet, för ser man en stjärna falla, får man önska sig något... Hahaha, nu är det nog dax att gå och lägga sig.

 

 

En idé tar form...

Kök / Permalink / 4

Först lite köksstommar från Ikea och en genomskinlig glasskiva...

 

...som får lite färg på sig...

 

och luckan "Applåd" får dittryckta gångjärn,

 

och sen har man skapat plats för lite mer förvaring av diverse köksartiklar.

 

Stilguide

Huset / Permalink / 2


Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Sandbergs El -ljuset med det lilla extra.


 

Det har varit många turer, för att bestämma vilken utebelysning vi ska ha (mest för mig ;-). Det är ju viktigt med den röda tråden, att följa stilen på huset i ur och skur. Varje hus har sin stil. Jag och mitt hus hör ihop. Vid valet av fasad och planlösning ger du uttryck för vilka värden du prioriterar. Den samhörigheten bygger du sedan vidare på genom att välja vackra detaljer för exteriör och interiör. Detaljer som kommer att ge ditt hus en unik karaktär och berätta om din personlighet. Varje litet val blir en bit i det stora pussel som det faktiskt är att skapa ett unikt och personligt hem. Tänk hur du vill bo, så att husets utsida återspeglas i dess insida.

 

Vad har vi då för stil?

 

Country homes?

Elegans & Effekt
Att bo på landet är att leva nära naturen och alla de upplevelser som årstidsväxlingarna ger. Husen i Country Homes präglas av en lantlig karaktär med symmetriska former, burspråk och takkupor.

 

New England?

Lustfyllt & ledigt

Drömmen om New England växer sig allt starkare i Skandinavien. I denna stilgrupp finns vackra villor i liggande träpanel och med ljusa tegeltak. Det är hus som kan ha en omedelbar närhet till havet lika gärna som ett sofistikerat lantligt gemyt. Husen är lekfullt utformade med flertalet vinklar, utskjutande takutsprång och vackra verandor. Fönstren har spröjs som ger ett varmt och ombonat intryck. Tänk dig ett sommarhus på amerikanska östkusten. Lekfullt, fräscht och ombonat får du när vita nyanser kombineras med inslag av blått och rött.

 

Scandinavian Blonde?

Naturlig närhet

Scandinavian Blonde är det traditionella skandinaviska trähuset, med tidlös design i modern form. Husen har tex ofta många vinklar, som skapar fina läplatser för vårt lite svalare klimat. Scandinavian Blonde har det typiska sadeltaket med röda eller grå takpannor, eller falsad plåt. Fasaden känneteckna av liggande träpanel i vitt, grått eller svart. Huskropparna är långsträckta, med stora fönsterpartier utan spröjs. Ljuset får flöda fritt in i huset, känslan av rymd och närhet till årstidens växlingar i vår vackra skandinaviska natur är stark. Ett hus i Scandinavian Blonde-stil inreder du gärna i en luftig, modern stil, som framhäver de fina rumsformerna.

 

Swedish modern?

Användbar attityd

Det är ett hus med stark attutyd. Det stora fönsterpartierna låter ljuset flöda fritt genom den öppna planlösningen och en svartvit, avskalad stil länns självklar. Fasaderna i Swedish Modern är strikta med drag av nyfunkis. Låga tak med kort eller ingen takfot alls förstärker attityden. Med hjälp av stora, höga fönsterpartier eller skjutdörrar försvinner gränsen mellan ute och inne. Smala liggande fönster kompletterar och skapar kontraster till de höga partierna. Husets inredning och möbler får gärna ha samma strikta stil som husets exteriör, med få möbler och textiler i svart, vitt och blank metall. Varje sak blir ett eget konstverk i rummet.

 

Yttersjöviken?

Jag skulle säga att vårt hus präglas av en naturlig närhet till vattnets vågor, medan det ger uttryck för en tuff attityd med lekfulla inslag av årstidens växlingar som det ger att bo på landet ;-)

 

Ja, inte är det då lätt att välja lampa.

Till top