Vinden har vänt

Huset / Permalink / 1


Vilken pepp att komma hem på fre kväll, och det första jag möter är glaspartier till vardagsrummet och sovrummet, termometern visar -5 och vi har en ledig helg framför oss (beror i och för sig vad man menar med ledig ;-)Lördag morgon börjas med att bära in det sista av isoleringen. Så nu har vi två sovrum fulla.Min nästa arbetsuppgift blir att kapa och täta ca 200st klossar som ska hålla uppe fönstren provosoriskt, tills vi har spikat upp träfasaden.

Brorsan mutas med lite smörgåstårta...så sambon kunde få hjälp med att sätta upp resten av fönstren, eftersom jag inte har haft tid att träna på gymet den sista tiden ;-) Glasen väger ca 20 kg/kvm.
Livet i en frys

Allmänt / Permalink / 2


Nu har termometern legat i fryszoonen nog länge!! Är det bara jag som har dåligt minne; eller brukar det vara så här kallt, under så här lång tid varje vinter?! Eller är det bara jag som inte tidigare har tittat på termometern varje dag...Att jag varit utomhus så kort tid, att jag inte hunnit känna efter om det är -5 eller -22? Att bilen alltid har stått varm väntandes på mig, och de 15 metrarna från parkeringen in till jobbet har jag sprungit?! Att sommrarna har varit så underbara, att jag förträngt alla dagar med att stå och skrapa bilrutor? Att jag alltid har tränat inomhus på vintrarna?! Att jag tidigare inte behövt bära 25 säckar isolering i en frys.

Snart svämmar vi över av all isolering. Men vad hjälper det, när den inte är på rätt plats vid rätt tillfälle. Men nästa vinter; DÅ....kommer jag att gå omkring barfota inomhus och titta tillbaka på den här tiden med ett leende på läpparna ;-) Sambon berättade att hans revisor byggt ett hus i Norrmjöle och gjutit in golvvärme i plattan (som vi), och kunde inte ha på värmekaminen nu i vardagsrummet för då blev det blev för varmt (!)

I dag fick jag leverans från H&M. Blev så full i skratt när den innehöll en sommarbikini jag beställt. Men det var inte tal om att prova den. Att ta på sig långkalsonger var mer aktuellt.


Förhandstitt i badrummet

Badrum / Permalink / 3


Eftersom det fortfarande är för kallt att vara ute på bygget, så bygger jag inne på datorn istället. Har fått fram ett förslag i programmet Room 328, som jag är väldigt nöjd med. Inredningen är serien Joy från Svedbergs. Jag vill även ha svart kakel i hörnet där duschen står (är inte med på ritningen). Jag glömde säga till rörmockaren att jag ville ha en handdukstorkare som skulle vara ihopkopplad med den vattenburna värmen. Och nu är det försent. Så vi får köra den på el istället. Tänk så skönt att kunna ta på sig en varm handduk när man kommer ut från duschen! Ev. ska vi ändå lägga in några elslingor i golvet. Tydligen ska man inte köra värmepumpen på sommaren endast för badrummet, för då kan den gå sönder. Och det blir kallt på ett klinkergolv även på sommaren.

Till top