Innertak

Huset / Permalink / 2Vi kommer att ha takpanel i hela huset. Vi valde mellan det, och gips. Gips är billigare, men det krävs väldigt mycket jobb för att få det snyggt. Jag läste hos Lundins nya hus, att det krävdes 7 vändor med arbete innan det var färdigt (spackel, färg m.m). Så det valde vi bort. Har nog med jobb som det är ;-). Jag är dessvärre lite rädd att det kommer att bli lite väl mycket trä, eftersom jag vill ha träpanel även som fondväggar. Men men, det kan inte hjälpas, och om några år, kommer jag att vilja ha något annat på väggarna. Och det är lättare att byta några fondväggar, än tak i hela huset. Som att jag inte har nog med beslutsångest, så måste jag välja om jag ska ha -vitlaserat (som hos Familjen Göransson) eller vitmålat tak. Tar vi vitmålat, kan vi spruta på färgen, och slipper handmåla. Tar vi och laserar istället, kan man måla det vitt sen, om man vill ändra sig. Men engång vitt - aldrig laserat. Går inte att lasera på en redan målad yta.

PS. I dag ringde snickarna som var här och hjälpte oss att regla upp inför andra varvet isolering... Jag sa att de skulle höra av sig om de hade tid att komma hit mer. De är så välkomna! Full fart mot Brattby såg och köpa 144 kvm takpanel!

PS #2: Elektrikern har varit här och dragit plaströr till våra spotlights.
Nu börjar det klia i fingrarna (och börsen).

Allmänt / Permalink / 0
Efter en stadstur i dag, hittade jag kuddar, möbler, ljusstakar, mattor, tvättkorg, lampor, utepyssel... (Återkommer senare med bilder). Jag såg så klart genast bilder framför mig, hur bra det skulle göra sig hemma hos mig... Tex, hittade jag fina kuddar i svart och marint på Indiska som skulle bli perfekt i mitt tänkta sovrum, som ska gå i färgerna svart/marint. Men känner jag mig rätt hinner jag ändra mig tusen gånger... Jag sova på saken...hade inte tänkt öppna börsen för inredning, tills huset är färdigbyggt. Men när man hittar något man verkligen vill ha, blir det bestyr... Vet inte vart jag ska ställa sakerna, inte så kul att skuffa undan det i kallförrådet.

Utmanad

Allmänt / Permalink / 0
Har blivit utmanad av Norrlandsliv

4 av mina favoritprogram på TV nu:

* Desperate Housewifes
* Arga snickaren (fast det har säsongsuppehåll nu)
* Roomservice (börjar idag :-)
* Äntligen hemma

4 saker jag gjorde igår

* Gick en liten promenad
* Hälsade på brosan och pappa, under tiden de fixade och donade i brors nya lägenhet
* Glömde köpa mjölk till brunsåsen, så det blev en torr middag
* Kapade reglar

4 saker som jag ser fram emot

* Utlandsresa om 2 veckor
* Att slippa släpa dammsugaren över hela gården, när man ska städa olika rum
* Ett riktigt kök
* Våren

4 av mina favoritrestauranger

* Droskans uteservering på sommaren
* Harrys
* Invito
* Costas (lunchbuffén)

4 saker på min önskelista

* En varm sommar
* Att alla nära och kära får vara friska
* Att jag får tid till att gå till gymmet
* En helårsprenumeration på Sköna hem

Jag utmanar Ett husbygge, och Vita Villan
Till top