IKEA katalog 2013

/ Permalink / 0
 
Den som är lika nyfiken som mig på Ikeakatalogen, kan här tjuvkika på den amerikanska varianten. Jag tycker det är intressantast att se vilka färger de lyfter fram inför en ny säsong. Den här gången är det som taget från Yttersjöviken ;-) Gillar deras kombinationen av vitt tillsammans med naturmaterial (i vårt blivande kontor) och natur tillsammans med blått (också i vårt kontor). De har även tagit in natur tillsammans med vitt och svart. Snyggt! Där får jag härma dem istället ;-) Lite kul också att de visar vitrinskåpet Hemnes, tillsammans med ett skrivbord. Ja, man skulle nästan tro att Ikea har varit på studiebesök hemma hos mig och inte tvärt om, som det brukar vara ;-)

Räkröra

Recept / Permalink / 0
Färsk lax, fräsch sallad, stekt halloumiost tillsammans med räkröra är en av mina favvorätter!
 
 
Hej i sommarvärmen!

Har ni det också varmt & gott? Här i Yttersjöviken lyser himlen blå idag :-) Passar på att slinka in ett recept till er, medan lilleman vilar och jag svalkar mig inomhus en stund. Jag vet inte vart detta recept på denna goda räkröra kommer ifrån ursprungligen, men den har blivit ett stående tillbehör här hemma till stekt eller grillad fisk.
 
Räkröra
 
Ca 2 personer
 
2,5 dl creme fraiche
1/2 röd lök
1-2 msk majonäs
0,5-1 msk svart eller röd rom
1/4 kg - 0,37 kg handskalade räkor

Gör så här:
Skala räkorna. Hacka löken. Häll creme fraiche i en bunke. Tillsätt majonäs. Rör om. Häll sedan ned löken och räkorna i smeten. Tillsätt romen. Blanda ihop
 
Med på ett hörn ligger även stekt aubergine med smält ost. Jag brukar äta det ibland istället för ris/pasta/potatis. Receptet kommer från Dags att bli smal av Katrin Zytomierska;
 
Stekt aubergine:

Ca 2 personer
 
1 aubergine
1 dl olja
några skivor hyvlad ost
salt
 
Gör så här:
Skär auberginerna i cm-tjocka skivor och pensla dem med olja. Stek på svag värme i smör. När skivorna börjar se klara ut, täcker du dem med hyvlad ost. Låt smälta. Salta lätt.

Svenska rivieran

Albin / Permalink / 0
Först seglartröjan på,
 
 
sen hela båtkostymen.
 
 
 
Godkväll!
 
Jag har inte försvunnit. Befinner mig bara vid svenska rivieran ;-) Jag försöker att ta till vara och njuta av den sista föräldralediga månaden med min goplutt genom att vi ska ha så roligt och mysigt som möjligt.
 
 
 
 
Jag tror vi lyckas :-)
Till top