Frysta bananer

Recept, Trädgård / Permalink / 0
Grön skymtning
 
Godkväll!
 
Någon kanske undrar hur det går för gräsmästaren? Jag kan meddela att man kan skymta en svag grön nyans :-) Fast jag har aldrig tidigare varit så peppad när det skymtas regn på väderprognosen ;-) Det tar 1,5 timma att vattna allt, om det inte har regnat. Men om jag så måste vattna varje dag i 6 veckor kommer det att vara värt det. Jag är less på all lera/jord som dras in i huset, för att inte tala om att det kommer att se mycket trevligare ut, utomhus. Och vi får en bra badmintonplan ;-) Hur roligt är inte det ;-)
 
Jag måste bara tipsa om världens godaste smoothie. På midsommarafton blev barnen bjudna på "tjocksmoothie", den äts med sked. Det var så gott att barnen trodde det var glass. (De hittade på att de skulle springa runt huset för att se om de hann tillbaka innan den smälte ;-) Ja, jag skulle också kunna springa långt för att äta den...
 
 
Åhhh, mums!!
 
"Tjocksmoothie"
 
Fryst banan 
Frysta mangobitar
Frysta bär (tex hallon och blåbär)
Turkisk yoghurt
 
Mixas med mixerstav

Glad midsommar!

/ Permalink / 0
 
Godmorgon!

Vilket härligt midsommarfirande vi fick! Om jag skulle beskriva det med två ord skulle jag säga lantligt, idylliskt ;-) Jag tycker det är såååå roligt med de svenska högtiderna! Det känns som i kroppen att det är något speciellt. Sen tycker jag förstås att det är viktigast att barnen har roligt.
 
Sveriges högtid nr 1?
 
-Kom nu mamma, jag vill leka
 
Albin sov tyvärr över barnens transport till midsommardansen,
men hade turen att få en privat visning senare istället ;-)
 
Ridande midsommarpojke på grönbete
 

"Det är så roligt, när papporna och mammorna är med och leker. Ja, det skulle kanske inte vara så roligt om man måste leka med dom varje dag. Men när det är midsommar tycker jag att dom kan vara med."
 
Lisa i "Bara roligt i Bullerbyn"

Trädgårdsmästaren

Trädgård / Permalink / 0
små bär
 
 minigurkor på väg
 
 
minioliv
 
Godkväll!
 
Ett litet steg närmare, att få mitt växthus ;-) Tidigare har man kunnat läsa här om växthusplanerna. Ifall jag får en gurk -och tomatplanta att överleva denna sommar ska husets glasmästare bygga mig ett växthus. Jag antog utmaningen på fullaste allvar och "odlar" gurka, tomat, jordgubbar, sallad, dill, persilja, gräslök, chili och oliver.
 
Hur fint är inte detta växthus med liggande panel och grusgång!! 
 
Bild från Hus & Hem
Till top