Björknissar, snarkande tomte och Rudolf med röda mulen

publicerat i Jul;

"Titta mamma, tomten sitter på fågeln och sover"
Ibland får nissarna följa med på en flygtur. Det är det bästa de vet.

Hej!
 
Melvin är lyrisk över alla tomtar, går runt och kommenterar och hittar hela tiden något nytt :-) Men vem är inte det ;-) Årets tomtar från Cult design är ju så himla fina :-) Nu har vi domherrar både inne och ute och i granen :-) Nu är isen snart ett minne blott. Men inget ont, som inte har något gott med sig. Med flera plusgrader ute gick det bra idag med både julplanteringar och tvätta fönster. Kanske inte lika kul som att vara på skridskobanan dock ;-) 

 
Gillar björkkängorna och luvan!
Björken tål extrem kyla genom sin höga halt av björksocker, som fungerar som ett frysskydd. Så Björk-tomten kan sockra sin gröt med björkens egna socker. På våren brukar han tappa ur lite björksav och får en läcker nyttig dryck full med antidoxidanter och närigsämnen. Han brygger te av björkens löv och tänder sin brasa med björkved.
 
Domherrarna bor i granskogen men tar ofta en flygtur till de vackra björkarna. Där brukar de leka med de små Björknissana som bor där. Björknissarna skrattar jämt och är alltid nyfikna på äventyr. En domherre blir aldrig för gammal för att leka och därför trivs de bra ihop.
 
Domherrar mini
Med sin röda fjäderskrud känns domherrarna sagolikt julaktiga
 
Melvin hängde upp mitt Club creo pyssel i min gran :-)

 
Så fina, små domherrar :-)
 
 

"Titta mamma, tomten ligger och snarkar :-)"

Dagens pyssel: Rudolf :-)