Norrlands guld

publicerat i Allmänt;
Favoriter från 2010 i repris:
"Läs; är väldigt less på kylan"

5 april 2010


Här behövs det ingen kommentar. Bilden får tala.

 

9 maj 2010

Isen ligger fortfarande kvar och förberedelserna och förväntan inför sommaren är i full gång.7 dagar senare är det högsommaroch grannen har bytt ut sin snöskoter till en annan skoter.21 maj 2010

4 sommarklädda norrlandsbrudar är på konferens i storstan.
(Om 3 månader är vi där igen :-)
23 maj 2010

En arbetsveckas slut för oss med 98 arbetande timmar, vilades in på bryggan till tonerna av gamla Mr music skivor.

Och skulle Zlatan få för sig att knacka på dörren och vilja köpa vårt hus,
...får han knacka ordentligt, för att varje morgon vakna utvilad till fåglarnas kappstämma till vågornas brus, är inte till salu.4 juni 2010

Blev lite full i skratt när jag rusade ner till Hemköp och "låtsades handla" för att få se en skymt av en världsstjärna. Men vad gör man inte.

15 juni 2010


Om 75 dagar 07 timmar 52 minuter 58 sekunder 03 tiondelar kommer det att vara rena semestern att åka till jobbet.


Ja, jag vet inte om jag kallar det semester att åka buss till och från jobbet i 180 minuter per dag 50% av resorna då tåget är inställt. Är det inte trasigt pga av påkörda älgar, är det fel på signalsystemet, så är det växelfel, så ska chaufförerna ha vila.

16 juni 2010

 

Så var golven dammsugade och skurade, hyllorna dammtorkade, sängkläderna bytta, fönstren putsade, badrumet skinande blankt, tvätten vikt och frysen fylld med sommarpajer... i min dröm.


För att man bygger hus, försvinner inte automatisk alla vardagssysslor (även fast man skulle vilja). Tiden räcker inte enkelt till.  Så jag måste prioritera, för att orka. Så det blev fram med gräsklipparen, så jag kan ha picnic i helgen under mitt favorit träd. Detta träd är K-märkt. Mitt jordgubbsland, min rabarberodling, mitt körsbärsträd, mitt äppelträd och mina sagoekar (läs rönnar), har alla fallit offer för motordrivna maskiner. Men tallar och brända granar står kvar. Sambon tycker man kan plantera nytt, men det tycker inte jag. Vissa saker tar år och dar att växa till sig. Och det här med plantering, är jag nog inte så duktig på.


"Fäll inte ett träd, som skänker dig skugga."

 


23 juni 2010


Varje frusen tå, varje penseldrag, varje isoleringsbit, varje spikpistolskott, varje eluttagsspikning, varje beslut, varje besök på byggvaruhusen, varje buren bräda, varje diskussion, varje gnäll, varje hammarslag, gör det mödan värd. För jag tror jag har hamnat i paradiset.


PS. Jag kan inte ens vara på stan i 3 timmar, så vill jag bara hem ;-) Det kan i och för sig bero på, att idag har det varit 20 grader varmt och resten av stans befolkning skulle liksom mig, handla upp sig inför midsommar... Men en ny tidning och äggtallrik när jag kom hem, gjorde till och med stadsturnén mödan värd.

29 juni 2010


Just nu...

...upplever jag den bästa tiden på hela året. Tänk om man kunde stoppa tiden. Jag försöker njuta varje sekund...

 

12 juli 2010


Sommar i P1

 


12 juli 2010


Jag har 1 veckas sommarsemester kvar.


Och jag har kommit fram till att sommar är det bästa jag vet.


 

 

Men om det största guldet berättar jag om en annan gång.