Domherrar, Björktomten och Frostige Frej

Jul, Melvin / Permalink / 0
 
Uppe i kalla Norden växer det björkar och där bor Björk-Tomten. Man känner igen honom på hatten och kängorna, som är gjorda av björkens bark. Han är ganska skygg så därför har alla människor inte träffat honom. Vännerna domherrarna, som har sin hemvist i granskogen, tar ofta en flygtur till de vackra björkarna. Där brukar de leka med Björknissarna, som är småkusiner med Björk-tomten.
Hejsan!
 
I dag ser jag att det är 3 månader till julafton och vad passar inte bättre än att titta på de här härliga julnyheterna från Cult Design. Jag samlar på deras fina tomtserier sedan tidigare och årets nyhet med björktomten och domherrar är ju för fina. Passar både i yttersjöviken, med dess röda domherrar utanför fönstren och uppe i fjällen bland björkskogen! Självklart hamnar dessa på önskelistan till Björk-Tomten.


Att se ut över vita snötäckta vidder gör Frostiga Frej lycklig. Ju mer snöflingor och snökristaller, desto bättre. Bor man i nordligaste Norden så blir man härdad. Han förflyttar sig snabbt, som vinden på sina skidor och får frost i det långa vita skägget. De frostiga snöstjärnorna och silvriga julgranskulorna gör granen vinterfin. 
Bilder från Cult Design 
Men än så länge ser vi inga snökristaller i träden, utan röda, gröna och gula blad. I dag trotsar vi höststormen och samlar höstlöv för lite lövdjur.
 
 
 
 
 

 
 
 

Liknande inlägg

Till top